Tuesday, September 7, 2010

housekeeping

Busy dan malas nak update sebenarnya. These shots were taken on recent public holiday, National Day at my brother's new house. Dia tak duduk sini pon, we were there to do some light clean up and determine which keys belong to which door. Light clean up sebab mana nak bersihkan betul² sebab puasa dan with this kid around, dia pon sibuk nak clean up or in other words, sepahkan balik :D Now dah ada tenants renting and I must say that they got themselves a brand new house. That day agent cakap, dah siap cat feature wall bawah and atas. Sure nak buat open house raya and walaupon sewa je tapi sure tenants tuh happy dapat rumah baru. Contrat is 2 years and in case within that years my brother kahwin, duduk la tempat lain dulu. Apartment I my mom kan ada :D Honeymoon cocoon hehehe, miss that apartment very much!

That day macam busy day pon iye jugak. Pipe kat dapur my mom bocor and air non stop keluar. So had to call the plumber and fix that. Nasib ada plumber kerja sebab public holiday kan. I told my mom no need to cook and we just go and grab something to eat (in my mind nak makan JM Briani :P). Tapi sempat dia masak lepas orang tuh fix. Apa eh dia masak, alamak..I tak ingat tapi complete la masak then ada energy lagi nak pergi rumah my brother kemas². I wonder where she got all that energy from, I yang duduk diam jaga anak je pon dah letih². Ke orang dulu² memang kuat? Rasa mak-mak orang lain pon macam ni, tak leh duduk diam dan ada je benda nak buat? Saya sungguh kepelikan di situ. Okay lar, jom tengok pics.








No comments: