Wednesday, August 11, 2010

sunday's activity part II

Day of incident:

Sunday evening and otw out from parking Pyramid. Konon pas pergi Pyramid, nak drop Mika kat Subang then hubby and me boleh pergi nice dinner somewhere. Macam mana leh jadi..I pergi sorok smart tag bawah car seat, smart idea huh? Nak keluar parking kena la tag kan, time tuh I kelam kabut la cari..dah la gelap then suddenly kena benda tajam. I cam melompat sebab terkejut then ingat cam luka kena pisau je but it was NOT! darah banyak betul so I wrapped my finger in Mika's hanky and put pressure onto it. Mika ingat I main2 sebab I buat bunyi sakit dia leh laks gelak2 sambil try nak capai Aunty Anne's pretzel. Told hubby to send Mika first then pergi clinic sebab tengok luka dalam and the skin..terkopek, siap cam ada bubble sbb dah masuk angin..yikeesss! Terus hantar Mika and headed straight to the nearby clinic. Time I tunjuk kat doc my finger, blood macam menitik2, she had to refer me to hosp and will put on the bandage first.

time ni the nurse tengah cuci and yg circle tuh drops of blood, well some of it

Off we went to SJMC now SDMC sebab tuh paling dekat. Orang pulak ramai! I had to wait for 2 hours for my turn. I tau la mine minor injury compared to others but 2 hours at ER? Overloaded sgt la hosp ni. Katil tak banyak, staff pon sikit je and yet Subang kan ramai orang! Benda kejap jadi lama sebab kena tunggu. I tanya doc if tak jahit boleh tak, dia cakap have to sebab deep cut. Although dia bius time nak jahit, but the injection itself dah sakit..dia inject betul2 kat tempat V jari kita tuh..2 kali left and right. I try nak ingat my epi shot sebab tuh lagi sakit kot tapi tak ingat ye..but then again, masa epi shot tuh I cam leh pose lagi amik pic :P Tak tahan bila dia picit nak bersihkan and bila doc tanya rasa tak, dah kebas tak? Oucchh!! Sakit laarr

Jari yang tercedera, macam rose pon ada
Can see the blood? Dah tukar 2nd dressing and yet still bleeding
Muka control sakit dan letih tunggu
Banyak pulak emergency case weekend ni
some of the stuffs used

Time jahit hubby tak leh stay. Kena jahit 5 stitches..not sure la banyak ke tak. So once dah jahit, movement very limited. Tak leh kena air, tak leh tulis and type pon guna index finger for the right hand. Doc straight away gave me 5 days of MC to rest.

Pagi tadi baru pergi tukar dressing. Wound review: lebam, no puss tapi ada darah beku kat atas wound tuh..messy..nanti la I post the pics in another entry :) Kena datang again next Monday and hopefully by then boleh bukak stitches dah. Rimas la tak leh bergerak bebas. For that stitch, I kena RM231 but it's claimable and on top of that dapat allowance, thanks to Prudential Takaful ;)

No comments: