Friday, August 20, 2010

take five

Office sangat sejuk. Jari² dah numb. Selalu jarang I pakai jacket ke apa sebab memang tak sejuk. Jacket company lagi la tak pakai..cam tak cantik :P hehehe..last I pakai time pregnant dulu kot sebab nak cover perut. So tak pakai jacket, substitute with something else ie cardigan sampai all basic color dah ada. Terlebih sejuk sekarang sebab puasa, no heat. Duh, macam tak tahu. Cakap pasal puasa, so far Mika belum bangun sahur ngan we all lagi. If terbangun akan tido balik sampai around 6. Senang sikit nak sahur tapi..keadaan sangat berbeza bila berbuka. Dia pon nak join sekali. Sibuk nak duduk dalam high chair. Kalau ajak dia naik atas tengok his fav videos or channel, memang dia tak nak sebab he knows that everyone is having their dinner downstairs. If I bring him to the front nak tengok tv ke pon dia tak nak. Nak gak join makan. So I akan take turn with hubby makan. Of course hubby makan dulu.

Puasa is good sebab I manage to lose weight! Hehehe. As to date, I manage to shed that extra kgs and I have another half to lose to get back to my original weight. Harap² bertahan la sampai bila². Last week I pergi amik my baju raya..3 altogether and baju tuh memang muat² ikut cutting. So kalau tergemuk memang kena alter. So far, sangat puas hati with my baju raya this year. Last year beli siap je 2 pasang, then this year meriah sikit sebab ada 4! 1 kain tuh I dapat time tunang..2006, ni baru nak wat baju! Then 1 kain lagi I bought early 2008 konon nak pakai raya 2008 tapi dah terpregnant and another 1 my sister belikan kat Bandung last year. Just that, I'm lacking of blue/green color as all my baju are in purple/orange/pink shades.

On the other note, my finger dah tak berbalut dah and it's getting better. I have decided to cover it up only when I am at home with Mika or doing house chores just to protect kot terkopek lagi sekali ke kan susah. Also time nak kena air tuh I masih pakai gloves. Going back to Subang today for Iftar and also spend 2 nights there. Can't wait for mom's cooking. Harap² my mom buat nasi lemak for sahur this weekend. Her sambal tumis ikan bilis sangat sedap. I selalu makan dengan roti and a cup of nescafe for breakfast/lunch/tea time or even dinner. Sangat terliur sekarang. Hari tuh I pesan kat dia nak mintak tolong buat stok so boleh bawak balik, harap² dia tak lupa. It's getting cold and colder here, I better walk around.

How can I forget..my son turns 20 months today!! 4 more months he will be 2 :):)  Alhamdulillah.

Happy 20 months old Ahmad Mikhail Haris..
WE love you..as always :)

No comments: