Wednesday, August 4, 2010

psycho!

Firstly, title tak kena mengena with this first para. Applied to the 2nd one only. Woke up 10mins to 6 this morning sebab anakanda tercinta suruh bangun. “Mommy, angun, angun..lampu..yak” Mika punya style pagi² mesti yak. In a way good dia buat bisnes everyday but if I’m alone, no choice..have to get up. Tapi sempat la I lelap kejap sementara tunggu dia berbisnes dan dah abis tuh boleh pulak dia lari² tak nak tukar pampers. So bermula la informal exercise di waktu pagi mengejar anak yang sengaja je buli mak dia. Ni baru anak sorang, totally respect those yang ada anak 2 ke atas and without helper. Pagi ni je Mika dah jatuh 2 kali. Satu dia golek² kat katil then jatuh, satu lagi dia panjat sofa. Dah siap bersihkan dia, tukar pampers and baju, I masuk la bilik konon nak sambung tido sebab masih awal and it was raining..dia ikut jugak and thought boleh la cuddle² ke apa but NO…dia panjat turun katil, baling pillow ke bawah, lompat² atas katil. Memang tak bagi chance langsung I nak sambung tidur.

The night before I had a good chat with my sis and hubby. I told them something and my sister punya response I like! Kata sisters kan, so pemikiran mesti la sama. Ntah apa kena ntah kan dut..macam psycho pon ada. Haih, orang macam ni pon ada dalam dunia ni. Nak attention, sanggup buat apa saja. All I managed to do was laugh and laugh infact am still laughing..I even told my bestfriend bout this and she said why waste my time, just let it go..buat semak je. She even said..nah, some things are better left unspoken or in this case..unwritten :) How I miss my gurls..rindu nye nak gelak² and gossip². To my sis and hubby and gurls (if cerita kat Faz sure dia pon tak suka), thank you for understanding ;)

No comments: