Monday, August 16, 2010

Monday already? Oh, takpe..still on MC

Erk..Monday dah? Tapi still ok sebab I am still on MC :) Lama kan? Pagi tadi pergi hosp, removed stitches. Jari still buruk and still lagi sakit kalau sentuh2 sebab wound still recovering. Also sebab jari deria rasa dia sensitif kan? Bandage pon tak payah pakai dah just for today I mintak plaster sebab still ngilu nak tengok. I rasa akan berplaster kot selama yang boleh..cam sakit je kalau kena air ke apa. Terus cam rasa nak pakai glove cam wedding2..over! Masa nak bukak stitches tuh sakit sikit sebab benang dah lekat ngan darah beku, so time dia tarik tuh lekat2..I cam dah imagine dia tarik benang terus darah2 cam that day but Alhamdulillah, takde. Tapi still ada problem nak makan ngan tangan, pegang pen and also buat kerja for now..doc said it will take 1-2 months to fully heal and darah2 beku tuh akan terkopek dengan sendirinya...ewwww!! 

As usual pergi my sis tolong dropkan and balik my mom amik. Masa my mom amik tuh, I teringat zaman2 sekolah..habis sekolah kalau dia ada kat rumah sure sanggup jemput, terus rasa cam budak2 balik. Sempat lagi my mom ajak gi Carrefour, dia nak wat grocery shopping. Best ok shopping dengan emak sebab bila I amik barang mahal2 dia cakap, eh kan ada same thing tapi cheaper..siap tunjuk kan mana nak dapat celery murah dan of coz quality sama bezanya yang mahal tuh ada daun2 and I tak makan pon daun2 tuh. Kalau ikut I, sure dah amik yang mahal and tak realise pon pasal daun2. Pulak my mom ni satu Carrefour dia tawaf. I cam kalau nak beli grocery, beli tuh je la..dia tak..we all shopped dr bawah sampai la bayar kat cashier atas sekali bahagian electronics tuh. Kan dah cakap, my mom memang kaki jalan, masa beli barang2 kahwin dulu lagi la..I yang cam penat sangat, dia ok je. I can never compete her bab2 jalan ni.

Sekarang I kat Subang, jap lagi la kot baru balik. Ingat nak gi bazaar kat sini. Tomorrow is back to work day ada meeting thru lunch laks tuh..but ok gaks, kekadang I rasa if takde meeting satu hari cam dull, cam otak tak berkembang dok adap PC je. Alright, later!

No comments: