Friday, July 23, 2010

update cepat, lagi 2 minit nak balik

Nak beli phone, tapi phone apa yang best eh? Macam suka iphone but then tak leh nak video call, nak tunggu iphone 4 lambat lagi. Then BB pon not bad, but too businesslike pulak and not much of applications eh? HTC pon ok but which one? Also kena tengok budget. Tak nak la mahal sangat..Paling penting boleh video call. My current phone courtesy of hubby boleh gaks video call but phone lama! Everyone else dah pakai BB or iphone or sewaktu dengannya. Mika kalau dapat my phone dia pergi touch² sebab dia ingat cam phone daddy dia. One day tuh dia pergi campak phone I kat lantai toilet, time tuh I tengah basuh lantai tuh. Dah lama tak beli phone, so bila lama tak beli, cari la satu yang boleh pakai bertahun lamanya. Any idea tak?

Kat office these few days sangat busy. Meetings, allocation, preparing for presentation, reports..macam tak cukup tangan. Then time² nak balik normally time paling busy tak ingat. So I'm taking the day off on Monday to do some errands which kena buat sebab tak nak last minute. Yesterday brought Mika to the barber, menangis tak ingat dia. Dia cam takut kat barber sebab ingat barber tuh nak hurt kan dia. Adoi..apa la Mika ni. Memula tuh hubby pangku pastu dia cam nak I, so I pulak duduk atas kerusi tuh sambil pegang dia. Next time pergi, kena record so boleh tunjuk kat dia bila besar nanti and maybe I post kat blog :P

Hubby dah pass all 4 papers, Alhamdulillah. Mahal tuh satu paper nasib pass. After work nanti dia ada interview for Level 3..good luck! If tak dapat pon, hopefully with this extra cert, boleh la jump to another company. Next yr we try to get what we plan for OK? Weekends plan, not too sure for now. The definite one is tomorrow hantar that part time maid to my house untuk kemas rumah. Maybe lepak je kot sebab dah lama tak duduk diam² kat rumah which btw will be spending the weekend at Subang. Yeay! Okay peeps, have a good weekend alright?

No comments: