Friday, July 30, 2010

pagi yang hening

At 5am this morning:

Mika: Mommy, milk milk
Mommy: Daddy, ur turn..
Daddy: (bangun macam emo pergi buat milk, emo or terkejut I kejut, I dunno :P)

Few minutes later:

Mika: Angun, ngun (Bangun, bangun)
Mommy: Mika, it is still early and dark outside. Go back to sleep (Daddy dah bangun, he was at the living hall and the door was closed)
Mika: (Berdiri atas katil, lompat² and turun katil sambil mulut sibuk cakap bangun, bangun)
Mommy: Okay, Mika. Open the door and go to daddy (which he actually did)

I managed to go back to sleep and Mika kejap keluar masuk bilik tengok mommy dia sleep pastu panggil I then panjat turun katil and lastly hubby walked him out and told him not to disturb me (if tutup pintu, Mika still can open). Mika is an early riser, maybe ikut hubby and me kot. But hubby la selalu paling awal bangun kalau dia cuti.

Then few more minutes later:

Daddy: Mana botol air Mika? Dia makan crayon!
Mommy: Huh? Macam mana leh makan?
Daddy: Don't know. Tengok² dia dah makan (Boleh hubby jawab camni? Sigh)

At this point of time, Mika lari kat I (Mika kalau lari, berbunyi lantai tuh, sbb wood flooring so bunyi kuat and I tak tahu kenapa dia lari kena hentak² kaki..so cute)

Mika: Mommy, daddy..ni..(sambil tunjuk tangan kanan dia)
Mommy: Daddy buat apa? Daddy bab Mika?
Mika: (nod his head)
Daddy: Mika buat apa tadi, conteng tv kan? Conteng kat paper je

Btw, krayon tuh memang designated for kids, toxic free and washable. So lepas conteng tv, dinding, pintu dan sofa (tempat² ni la Mika selalu conteng) boleh bersihkan balik but still..have to teach him that krayon mesti with paper. Dulu I cakap Mika panggil I "Naani" kan, now dia dah panggil MOMMY!!Ah, what a wonderful feeling :):)

Time ni alarm clock pon dah berbunyi. Alright, 6.30am already. Time to get up tapi the truth is, pukul 5 lagi dah bangun. Anyways, that always cheer me up. What more can you ask for than waking up with these 2 boys beside me :) Love them so much.

6 comments:

azrin said...

selalu bila my lil maziz cuba kejutkan i, i akan suruh die sleep balik, and he'll baring semula pura2 tidur sampai la i bangun, can't imagine if i have to wake up at 5 am.

raF|za said...

arin, selalu mika pon macam tuh. tapi dia tahu daddy dia dah bangun, tuh dia nak gaks keluar. haih..kalau i sorang memang tak bangun, tak larat.huhuh

Hanna Mohd Ali said...

eija , crayon apa yg boleh makan tu? kena beli ni. where to buy?

raF|za said...

hanna,

crayon tuh tak ler boleh makan tapi dia non-toxic :P crayola brand..i bought it at toys 'r' us kotak color kuning. yang best dia washable :)

Hanna Mohd Ali said...

ahah..very informative. nanti nak beli la..tau tak eija..anak2 i pun dah pandai kaler tv! huhuhu

raF|za said...

hanna,

hehehe..agaknya memang hobi kot derang ni kan. sangat advisable beli hanna. kekadang derang ni lagi ckp no lagi buat..saja je :P