Wednesday, July 28, 2010

an evening out at Putra Avenue

On Sunday morning after that heavy dinner, hubby boleh pulak terlambat bangun. He was supposed to leave for work at 6.30am but terlambat 1/2 jam. Our "alarm clock" pon tak sedar sebab the night before dia tido lambat and pukul 7 baru dia bangun. I yang bising lebih² kat hubby suruh cepat and all (biasa la perempuan) tapi dia mantain je cool. My mom pon ingat hubby memang pergi lambat that's why dia tak kejut.

After that, tunggu my dad balik with breakfast and I layan Mika tengok burung, tengok ikan dan apa ntah lagi dia buat. Best bila balik Subang sebab ada orang lain nak tolong tengok kan Mika so I boleh la mandi dengan tenang or buat benda lain. Morning tak buat apa pon, lepak and I asked Mika to sleep to even out his sleeping hour (see, memang paranoid di situ) tapi tak jalan pon, dia tidur siang sekali je.

Petang tuh kena balik PH and my mom ajak tengok rumah baru my brother. His house is at Putra Avenue, my neighbour la ni and sangat dekat with one of my girlfriends’ house. Same type, same design cuma lain row je. Tapi my bro (ke my mom yang bersungguh-sungguh nak beli ni) beli rumah ni lambat. Time dia beli tuh macam 120K more than the original price and now the price dah naik to 600K! OMG, harga rumah sekarang. Btw, rumah sungguh modern and I like the window, besar² and design not bad la. Paling suka sebab tangga dia ada window so macam boleh duduk kat tangga sambil tengok kat luar. Toilet pon besar² just living hall upstairs dia kecik sikit and a bit dark. Sime Darby property memang the best! 2 rooms kat bawah and 3 rooms kat atas and all the rooms macam besar jugak. His house smaller than mine tapi don’t know why it looks bigger. My bro ni pulak not anywhere near nak kahwin pon. So he might rent out his house first. Sayang memang sayang but tak duduk rugi la kan.

Lepas dah tengok rumah, I belanja they all makan kat one of the restaurants there. Mika time ni ok lagi but bila balik rumah dia dah start mengamuk sebab letih tak cukup tido semua. I mandikan dia cepat² then put him to sleep and hubby came home soon after that. It was tiring day but at the same time best sebab Monday tuh kan I cuti so basically Sunday was like Saturday to me :P


living hall 
model kecik tuh tak sabar nak turun
at the kitchen
muka mommy tengah control geram sebab anak tak sabar nak masuk dalam sink
ok, sila lah masuk dalam sink macam la cakap no tak buat kan :P
joe jr, memang daddy's son
owh my dad serious di situ but then again, memang jarang dia senyum bila amik gambar pon
view from the master bedroom. ok la, facing taman, sebelah tuh elite highway
mika tengok apa tuh?
kenapa nazira-dut muka begitu? saja ke or tak larat angkat mika
excited la pulak..LOL
where's my food??
mika terpaksa di pakai kan begini sebab hujan. sibuk nak pegang payung dia ni

No comments: