Monday, June 14, 2010

update pada pukul 4 petang

Hari ni balik rumah, yeay! Macam lama je tak balik..baru 2 nights. So what did I do last weekend? Saturday was mommy's and and Mika's day. After hubby balik kerja, kami berangkat ke Subang tapi my family takde pon, they all balik kampung my dad sebab my uncle kahwin. I tak pergi sebab hubby kena kerja plus balik hari so macam letih je. Mika pon sure tak selesa nanti orang ramai dengan panas semua. Alasan :P tapi yer la kan..so I spent the day dengan melayan Mika. He received full attention from me and macam² la benda dia buat. Comel je. Pandai usik orang pon iye jugak. I kat dapur masak dia sibuk je datang. Penat suruh dia susun magnet kat fridge dan tampal² sticker, tapi masih jugak nak kacau I masak.Eh betul ke I masak? Nak tulis pon macam pelik. Yer la, masak for Mika. My mom super baik hati belikan ikan tenggiri sebab I cakap nak masak ikan masak kicap tapi I sempat goreng ikan je and buat sayur campur. Mika makan la jugak. I really need to learn how to cook properly lar..sheesh!

Then Sunday layan Child's Play showing at Cinemax with my family. Ni rasa nak tengok Child's Play 2, 3 and 4 pulak ni..I tak tengok lagi kot. My sis dah tutup² mata bila scene takut² tuh, Mika relax je siap amik front seat lagi. Tak paham agi kot. Then halfway tengok, my cousins datang together with my grandma. Mika sangat malu with one of my cousins, siap pejam² mata dan jeling lagi bila dia tengok cousin I tuh. Everytime dia nampak cousin I tuh, mata dia tutup and buat² pandang lain. So funny. Pandai dah menunjukkan perasaan. Tantrum pandai, malu pandai, demand pon pandai gaks. Anak siapa ni?? Like mommy like son la kot.

Okay la, hari ni nak balik on time..4.50 like that. Nak bawak Mika jalan². Dah promise pagi tadi. Later peeps!

No comments: