Monday, June 21, 2010

pre-Father's Day dinner

My mom ajak dinner on Saturday evening. It was an ad hoc plan coz that time we were on the way to BM. Luckily ada baju cantik sikit for Mika. Went to BM for lunch and left at 5pm. Initial plan memang nak letak Mika for a while at Subang so hubby and I can survey some stuffs but since my mom dah ajak dinner, so we all dinner first then only pass Mika to my parents.

First time makan at Famous Thai, Carrefour Subang. Usually we all pergi kat yang Seksyen 9, Shah Alam. The tomyam sedap but the rest macam okay je la. Still cannot beat the Thai restaurant kat PJ beside Vic Station. We ordered tom yam campur, squid with dry chilli, ikan 3 rasa, kangkung belacan and fu yong egg. Kebetulan my grandma and cousin ada, so they also joined us for dinner. Kan Sunday Father's Day, ni kira cam pre-celebration lar. Father's Day tapi yang pay the bill my dad jugak :) Thank you Abah, you are the best!

Mika sangat malu dengan my cousin tuh okay..dia siap tunduk2 jeling2 bila nampak cousin I tuh. Dia memang behave betul la, duduk diam je. Makan pon tunduk2 and dia kurang nak kat sapa2 including hubby except for me. So I la kena amik hati dia bagi dia biasa with semua orang. Pemalu rupanya my son ni. If orang tak kenal, memang dia akan hide kan face dia belakang I. After dinner, he was back to himself dah, naik turun still escalator.

Then we passed Mika to my parents, me and hubby jalan2 @carrefour but haih..no aircond pulak! Panas dan sungguh tak selesa, in the end kejap je then terus balik rumah my mom. Stayed for a while till halftime Netherlands vs Japan I think so lar..then balik PH. My brother and sister follow balik rumah tapi they drove themselves as my bro nak pinjam game PS3 and sambil2 tuh tengok match Ghana vs Australia in HD. Final kalau line clear, meh la datang rumah tengok sama2. Layan HD, sampai apa tulis kat bola tuh pon nampak. Muka players clear habis especially yang hensem2 tuh..hehe.Kalau tengok ngan hubby habis kena jeling..tapi like I care kan? Tapi masa awal2 dulu hubby subscribe Byond, I gaks yang bising cakap membazir la apa la..but now..not anymore :P

Okay la, bagi u all tengok pics pulak. Later!

ni la budak yang pemalu tuh. awal-awal memang lekat je ngan Aunty Zira
see..sampai tutup2 mata dia
pandang depan pon tak nak..owh cousin i tuh memang duduk opposite dia, tuh dia malu habis tuh
2+1
mika makan ke posing ni?
run mika run..lari tanpa brek nasib tak tergolek
bagi chance la kejap nak amik pic 2 orang

2 comments:

puterikurekure said...

hahaha. mika comel malu2 plak.

raF|za said...

tuh la, sejak bila tau malu tak tau la..kalau tak memang tak boleh duduk diam, ada je benda dia up to :P