Sunday, June 6, 2010

a dinner and then a fall!

Bangun pagi and around 8 plus, made our ways to BM. Bought breakfast and makan kat sana. Just us there and we stayed sampai lunch. Mika pon sempat la nap 1 hour plus. Bukan Mika je, mommy and daddy Mika pon :P Sampai rumah aroud 2 plus and hari sangat la panas. PIL and SIL dropped by kejap petang tuh sebab nak collect something. Bila petang sikit around 5 baru we all keluar balik coz nak pergi early dinner at Bumbu Bali.

Biasa la Mika kan kat tempat makan mana nak duduk diam sangat unless dia sangat lapar or ada kids his age dia boleh tengok² then dia senyap la but if takde, mula la tunjuk perangai. Haih..sabar sabar. We ordered Nasi Campur Bumbu Bali, Siap Menggoreng, Chicky Pasta for Mika and add on fries. End up pasta and fries tahpau sebab Mika tak nak makan sangat pon. We all makan dengan pantas sekali..cam tak sempat pon nak pau hubby punya. Borak²? Huh, whats that? Not in the agenda la kalau Mika is around.

Dan berlaku satu kejadian. Macam ni, masa tengah tunggu hubby settle bil, I nak bawak Mika masuk kereta. Mika as usual perasan macam budak besar nak jalan sendiri. I pegang tangan dia la of course tapi some how dia salah step and jatuh dgn slow motion atas jalan. Ye, jalan bertar tuh! Nasib I sempat block dengan kaki before dia tersembam atas jalan tuh. So by the time dia landing atas jalan takde la kuat sangat..but still..kata jalan kan..batu semua. Luka sikit la and also lebam..huhuh..tapi brave boy gaks, nangis kejap je. Rasa dia dah penat sangat sbb petang tak tido pon, main je lebih.

Some photos yang tak berapa nak clear sebab guna phone hubby. Then Mika bukan boleh nampak iphone, sure nak je..dan berlaku la shots ini.

 
mika dah nak sangat phone tuh, mommy masih boleh senyum
mommy trying to distract him, tak jalan jugak
mommy gives up! muka mommy agak emo di situ :P
anak beranak pandang tempat lain dah


nampak tak dahi belah kiri dia tuh..lebam
ok close up...mika oh mika..nasib tak teruk sangat

No comments: