Thursday, April 22, 2010

melepak di SR

Dah lama dah these photos. Early this month. It was on Monday. I amik cuti coz initial plan nak pergi MPSJ nak settlekan permit renovate rumah (takde la renovate sangat pon..just nak tambah sikit je. I cerita detail in another post yer once the renovation about to start). Weekend before Monday tuh Mika susah sangat nak minum susu. He refused the bottle and makan pon sikit2 je. I sangat la risau sebab dia langsung tak nak minum susu, air pon minum sikit je, makan lagi la. I takut dia dihydrate..then as usual..saya yang agak paranoid decided to bring him to see a Paed on Sunday. Hubby had to work that weekend, so went there with my parents. Doc said he got sore throat thats why he refused the milk..pedih kot.

The next day, Mika macam still the same so takde la send him to the babysitter. Segala plan ke MPSJ la, nak gi sana la, sini la..terpaksa di cancel. Mika macam tahu2 je daddy and mommy dia around. During that period, dia sikit pon tak nak susu. I cam dah sedih dah..alaa..tak nak susu dah ke..camne nak jadi bulat bam2 kan..huhuh..Monday still tak nak, only on Tuesday night baru dia minum. Itu pon masa tuh dia tengah tido. Dapat la 3 kali of 6oz. Wednesday sent him to the babysitter and I risau gaks kalau dia buat hal tak nak minum susu, kang sure meragam kan..but surprisingly dia minum jer. Maybe that time dah ok kot sore throat dia. Macam-macam kan Mika ni..so Monday I cuti tuh, lunch kat Secret Recipe, PH je. Nah, tengok la camne Mika duduk



makan chips nak pulak

4 comments:

Tatie Sharil said...

gile lah rock. bagus2. bole join lepak mamak lepas ni eh mika dut. hehe

raF|za said...

hehehe..teh tarik satu!

Joe J said...

mika lepak mamak? fuuuhhhhh mak bapak dia kena makan laju2 sbb nak kena jaga budak takleh duduk diam

raF|za said...

makan dengan pantas..dah la saya jenis makan slow..end up selalu tak habis