Sunday, March 7, 2010

Saturday with family

Hubby kerja this weekend so semalam awal2 pagi I dah bangun, macam nak pergi kerja tuh..mandi and masukkan barang dalam kereta. My sis in law is staying at my place for few days and with her around, at least ada orang tolong layan Mika while I pergi buat benda lain. Tak pasal2 dia pon kena bangun awal also sebab dia nak meet her friend for breakfast. I ada la cakap kat dia, I don't mind at all if dia nak lepak at my house tapi dia cakap it's okay. Best jugak ada kakak at home..ada orang nak borak2. Pagi tuh nak gerak to Subang, hujan pulak. It was around 7 tak silap. Managed to leave the house only at 8am.

Had nasi lemak for breakfast..bukan satu..I makan 2 hence saya adalah kegemukan sekarang! Konon the other one tuh Mika makan sikit so tak habis, I habiskan lar. Tak baik membazir :P Mika suka nasi lemak..heheh...without sambal la tapi. Then my mom ajak lunch outside and also ajak tengok office my dad. We went to Cozy Corner at Jaya 33 and as usual, Mika excited semacam tak boleh duduk diam in that restaurant. Dia nak jalan kat luar and always nak pergi dekat escalator/lift. Bahaya sungguh. Really wish hubby was there. If hubby takde, I la kena kejar dia. We (my parents and I) took turn makan and jagakan Mika. Last2 dia senyap bila we all letak dalam trolley supermarket tuh..oh Mika..sungguh active yer kamu.

I tak pernah sampai lagi office my dad..percaya tak? Berapa tahun dah dia pindah baru la nak gi tengok. Sampai2 ada one of his staffs tengah buat filing etc. Rajin sungguh kakak ni, some more it was Saturday. My bro cakap, kakak ni duduk 2 mins drive je from the office. Wah, untung my dad dapat pekerja yang rajin. She even brought her 2 yr old son along, so Mika ada la jugak kawan. I cakap kat my dad, kalau office abah dekat, I don't mind to work here at all. Buat admin ke..sanggup je.

Enjoy the photos ;)

apa yang kelakar tuh Mika?
nak jugak sibuk walaupon straw tuh macam cacat

  


take 5, buat susu kat parking lot

i had to sit in front sebab Mika tak leh nak duduk diam, plus baru lepas makan..
 in my dad's room, Mika try nak panjat meja
aunty Zira in action, Mika bzbody
at the reception area, that's the kakak with her son

 It was a great outing with the family, macam dulu2 before kahwin except ada one additional person. Really wish hubby was there to join us. Baru la betul2 family. Next time maybe

No comments: