Sunday, March 21, 2010

just keep your mouth shut..please

Pernah tak jumpa orang yang pelik? Pelik meaning macam dia cakap lain dan dia buat lain. Pastu kalau dah salah, dia tak nak admit, nak menang jugak. Then kalau dia tak suka something dia condemn habis-habis tapi in the end terlepas cakap yang dia sebenarnya macam suka cuma jealous sebab tak boleh tengok orang lain lebih dari dia? Habis tuh apahal nak kutuk-kutuk in the first place? Tak boleh ke be happy and even tak suka pon just smile walaupon tak ikhlas..rasa tuh lagi bagus kot. I know human is not perfect and saya salah seorang daripadanya. I pon pernah jugak buat macam ni tapi I rasa I still boleh control cakap yang tak nak hurt feelings orang lain, so I senyap jer, buat tak tahu. If ye pon jealous ke apa kan..tak perlu la nak kutuk2..cam la dia bagus sangat. Kalau betul bagus, memang I salute. Kalau I dah kenal lama and memang close I still boleh terima like me and my gurls but if kalau orang tuh kenal pon tak sangat tapi berani nak interfere life orang..over la tuh kan. Buang masa lar orang macam ni. Jaga tepi kain sendiri boleh? I don't need your advise or suggestion yang tak ikhlas dan saja nak sakit kan hati orang. Thanks, but no thanks..haih..life oh life!

No comments: