Sunday, February 7, 2010

sunday at sacc mall

Tengah tunggu hubby balik from work so in the mean time..I cerita la sikit hari ni I buat apa. Outing ke SACC mall. hehe..lama dah tak pergi sini. Pergi with my mom and sister. We were joined later by Abah. Before lunch sempat la pusing² kat Level 2 & 3. Tok Mi Mika sempat belikan Mika cloth book and socks for him. I never know SACC ada nursery room or memang tak pernah amik tahu but great, they have one. So next time if pergi sini, no need to worry if Mika buat business ke. Tempat dia tak crowded so lil Mika puas la berjalan kat level 3, siap main cak² ngan sales girl kat one of the shops. Amboi kamu Mika..so cheeky eh?

We had lunch at De Palma restaurant sebab tak pernah makan kat sini tapi service sangat slow motion. Nak tunggu fries for starter pon lama. A bit pricey and the portion macam sikit jer for the price. Like a plate of nasi goreng kampung/kuey teow costs about rm10, western dia pulak rm15 above. So nak pergi sini lagi, think 2-3-4 kali kot. Tak tahu la hari tuh je dia slow or memang selalu macam ni..haih..dah la Mika tak boleh duduk diam. Normally hubby yang layan Mika but he was not around kan..terpaksa la I took over. Mika's grandparents rajin la entertain him..my sis pon..phew, lega sikit.

Habis lunch tak pergi mana pon. Made a quick stop at Guardian and my sis teringin pulak nak makan rendang tok kat stall located at basement. Rasa okay lar..takde la cam sedap sangat tapi mahal okay...lemang berapa kerat je dah rm5. My mom cakap dia memang tak nak beli banyak² sebab she knows can get cheaper kalau beli kat pasar tani, so beli untuk rasa² jer. Tapi lain orang lain kan..maybe you all boleh try la if terjejak kaki kat SACC mall ni. Restoran De Palma tuh kat G level, stall rendang tuh kat B level.

Balik rumah then lepak² kejap then around 6 my parents together with my sister teman I balik PH. They made a move after Maghrib prayer and here I am now waiting for dear hubby to come home. Dia cakap nak meet up with his friend (his bestman). I tak kisah sangat sebab dah malam plus he should have fun also kan after working over the weekend. Good night everyone!


sampai², feed Mika dulu
Mika showing off his food
"nak watermelon juice, Atok"
muka berlagak sungguh
suka sangat gigit straw
macam display pulak Mika duduk kat tepi tuh

budak ni tersengih sebab dapat beli rendang tok
kepenatan dah, nap time

No comments: