Wednesday, February 24, 2010

satu petang di taman

Kalau cuaca just nice, usually hubby and me or hubby/me will bring Mika to the taman nearby our house. Dia tahu je jalan ke arah slide, swings once I put him on the ground. Sungguh tak sabar Mika ni. Dari jauh dah tunjuk² meaning dia nak main, kalau I dengan dia, dengan I sekali naik atas slide tuh. Pastu jalan pakai jalan jer. Ikut shortcut, atas rumput and not on the jalan disediakan. Kalau tak hujan ok la, kalau hujan tuh ada lecak and swing sume tuh basah, habis kotor seluar tapi dia lagi suka sebab main air. So semalam brought him there and ada one bibik and a toddler lebih kurang age Mika.
Me: Berapa tahun ni? (tunjuk kat that boy)
Bibik: 1 tahun 6 bulan
Me: Owh macam age anak saya, beza 4 bulan je

Tiba² budak kecik ni lari kejar bola..so bibik ni panggil "Mika..mika". I ingat salah dengar. Pastu I pulak panggil "Mika mika.."

Bibik: Nama nye sama..Mika..nama Mikhail (sila baca dgn slang bibik nye)
Me: Iyer, sama nama pula, panggil pon sama
Bibik: Ini nama nyer Mikhail Haris..(not sure spelling sama macam Mika ke tak)
Me: (sengih² kat hubby, segan nak bagi tau nama Mika gaks..sebab sama)

Eh kebetulan sangat. I don't even bother to ask if that boy ada Ahmad tak kat depan. Dah la muka pon lebih kurang, size pon lebih kurang, age pon lebih kurang, tinggal pon satu row..cuma dia the other side of the taman. Sangat la co-incidence :D Okay cukup² la post hari ini. Esok cuti and Friday is a public holiday. Time kerja banyak la time tuh cuti. Haih..cuti pon tak aman.

On unrelated note, my mom just told me this morning my dad's schedule will be very pack this week, weekend and next week. Tomorrow dia pergi Perak in the morning, petang flying off to Bandung and will be there till Saturday. Sunday pergi Sabah and Monday to Sarawak. Again leisure and business. Knowing my dad, dia memang workaholic, if he's around at home pon, he will be busy with his work..most of the time kerja..tapi ada time dia release tension tuh main scrabble. heheh..okay la..enough rambling. Later :)

No comments: