Wednesday, February 17, 2010

movie and dinner

Hari tuh I cakap nak outing with hubby kan..so where did we go? Since hubby is out for his futsal game, I layan AI and update an entry lar..So on Friday, balik kerja, hubby dah sedia fetch Mika from his babysitter's house and around 5 made our ways to Subang. Hujan agak lebat petang tuh. Sempat la I fed Mika. Lauk simple, nasi lembik and scramble egg and sikit kicap. Makan dengan selera sekali dia sebab first time kot makan that combination. Hubby mandikan Mika and kiss² goodbye and told him Mommy and Daddy will come back tomorrow morning. Mika ok jer, if grandparents dia ada, tak kisah sangat if parents takde. He really likes my dad. If my dad is around, tak heran pon kat I..huhuh..habis la spoil nanti :P

We went to Pyramid. I ajak hubby tengok movie The Wolfman. Not in a mood nak tengok romantic comedy coz for me, that kind of movie layan kat rumah lagi best. Kat cinema sure potong sana potong sini..nanti tak best dah :P Lagi pon I nak the sound effect. Kat rumah kena control² takut Mika bangun, I lah terlebih risau walaupon hubby cakap kat bawah tak dengar sampai atas lar. Ntah, I rasa dengar je. Again, cerita² pelik I suka jer..tapi cerita ni lawak pon ada. Banyak sangat adegan terkejut². Selalu movie sekali je kan terkejut dia, ni cam 2-3 kali dalam one scene. Ada orang dlm cinema tuh siap cam mengeluh lagi sebab banyak kali terkejut, sampai semua orang pon gelak. Tapi stok terkejut I sampai tutup telinga sebab tak nak terjerit, mata bukak sebab nak tengok. Hubby cakap, pandang tempat lain kalau tak nak terkejut..heheh..tuh his tactic. It was a good movie and full house too. Just that tak sesuai kot for those yang cepat terkejut and ada heart attack.

Before movie, we had dinner at Ayam Penyet Ria. Ingat nak try makan kat Full House but it was full, literally. Malas nak queue up and tunggu². Ramai gaks buat last minute shopping that night. That night lepak with hubby without Mika..love it once in a while :)

 deco in the restaurant
 air tuh sedap, air lychee something..minum sampai brainfreeze :D

No comments: