Wednesday, February 10, 2010

MMR vaccine

Semalam bawak Mika for his 1 yr old check up. Delay 1 mth plus sebab hari tuh belum sempat jab lagi dah demam Mika Haris ni. His Paed pulak agak bz, appointment full je. Then she's going to be on long break due to CNY. Luckily I managed to fix an appointmet for yesterday's session a week before. Actually MMR jab ni boleh bagi in between 12 -15 months so takde la lambat pon kan. I took time off je semalam. Hubby came together with Mika around 2.15pm. I turun Basement tengok Mika dok main² sun shades, cover² muka dia so I bawak dia naik to my office kejap. Nak 'show off' Mika to my team mates..hehe..ada yang tak tengok Mika lagi, dengar cerita je. Nasib Mika tak freak out..dia maintain cool and buat selamba je tengok aunty² yang cun tuh. Tapi tuh pon tak jumpa semua orang sebab in a rush.

Appointment at 3pm. Mika kena 1 yr old jab for MMR kat bum dia. MMR la kan? The last dose of Pneumococcal jab to be given in March. The MMR vaccine costs about RM180 (inclusive of medicine and doctor fee). Nasib covered by hubby's comp. Overall, Mika is doing fine, Alhamdulillah.

Actually half an hour dah settle but nak tunggu GL..berabad lama nye! Next time must ask for GL first kalau boleh to save time. Tau la Mika mana boleh duduk diam kan..dia nak jalan sana jalan sini, pastu he saw 2 boys age 3 and 6, dia join main dengan mereka. Excited sungguh siap berguling² atas carpet. Budak² tuh boleh lari semua, dia pon nak lari gaks padahal tak tengok kiri kanan pon. Pakai jalan jer. Then tak malu pergi duduk on a nurse's lap..selamba je dia. I cakap "Mika, don't do that..nanti nurse marah" dia buat tak tahu jer sebab dia tak takut. Mika oh Mika..otw home, terus tido dalam kereta. Penat sangat la tuh, dah la baru kena jab. That's all for now. I better get back to work. Later :)

No comments: