Saturday, February 6, 2010

balik kampung mode

Just had lunch kari ayam, kerang rebus and some ulam. Kat mana lagi if not at my mom's house. Pagi around 7.30 I dah gerak to Subang. Before gerak I tanya if she wants any breakfast tak but my mom cakap susah nanti I nak beli with Mika around, so she said takpe, dia nak beli nasi lemak kat Esso. Okie dokie..Hubby kerja, so this is my routine. Dulu2 I boleh jer duduk ngan Mika kat rumah but since dia dah bergerak bebas ke sana sini and tak boleh tinggal sorang2 lama2, I know I need help. Sometimes I wish I duduk apartment je, senang nak maintain. Nak jaga Mika pon senang, satu level je. Owh rindu nye dekat life at Brunsfield dulu. Kalau dulu malas nak masak, order je kat restoran bawah tuh, orang tuh hantar sampai depan pintu..best. Kat Subang ramai orang boleh tolong tengokkan Mika and also another reason, senang nak makan. My mom memang suka masak2 bila orang ramai kat rumah. At this very moment dia tengah buat pengat keledek (anak dia melepak kat sofa..tak tolong ke? cukup la, pagi tadi dah tolong tumis kari plus knowing my mom, dia memang tak suka orang lain masuk dapur dia..dia suruh I concentrate on Mika je). Bau sungguh menyelerakan..tak sabar nak makan..huhuhu..this morning my mom ajak lunch outside but my sister ada other plan pulak. So maybe tomorrow. Nothing much to update for Saturday. I ingat nak dinner with hubby at somewhere tonight, but we'll see. Kot2 dia nak makan kari ayam pulak kan..have a great weekend everyone

No comments: