Tuesday, January 5, 2010

yippie-i

Finally I dah bukak saving account for Mika. Yippie-i..yippee! Hubby said he could always do it sebab dia kan banyak weekdays yang available but I insist nak under my name jugak. Tuh delay lama sangat. I buat time lunch tadi. Depan I ada 3 orang jer but my God, it took like 1 hour to settle. Semua gara2 foreigners yang awal sekali tuh. Banyak sangat soalan. Customer service rep tuh dah cakap thank you banyak kali dia tak gerak2 lagi sampai rep tuh kena panggil next customer.

Masa I kat bank tuh, Mika's bbsitter cakap Mika demam. Budak kecik ni cam tau2 je tau esok nak kena jab..his Pneumococoal jab 3rd dose is due tomorrow and also nak buat 12 mth check up. Dulu pon pernah the day nak kena jab tuh dia demam so kena la postpone. I tanya hubby if he could take half day and he said okay then I pon amik half day la terus. Plus my team today kosong jer, ramai takde. So we brought him to see his Paed at Columbia Asia. I ingat dia letih and lesu la kat hospital tuh, ya Allah..dia jalan sana jalan sini..bebel bebel..penat nyer I kejar sebab daddy dia time tuh settlekan registration, bill etc. Masa kat hospital pon fever dah takde, but dia ada cough and flu..speedy recovery Mika Haris. Risau tau mommy. I kalau dia tak sihat memang tak sampai hati letak rumah bbsitter. Kalau boleh I nak jaga sendiri..or mintak tolong my mom but she is unavailable tomorrow. On the bright side, hubby is off tomorrow and Thursday, harap2 okay la.

Actually bbsitter and family plan nak celebrate bday Mika today, I even got him a cake dah but looks like kena la buat hari lain. Harap-harap Mika sihat dah esok, InsyaAllah.

No comments: