Monday, January 4, 2010

trip to the zoo

2nd day of 2010, bawak Mika pergi zoo. Plan dari dulu lagi nak bawak dia but selalu tak jadi jer. Reasons I delay nak pergi sebab panas (alasan mengada) and another reason sebab from stories I heard condition zoo..alahai..kesian nye. Nama zoo negara tapi animals semua macam tak terurus betul. Tempat dia pon macam tak bersih sangat & berbau. I mean memangla zoo ada bau kan tapi ni macam tak boleh tahan. Nak cari baby room ke apa ke jangan la harap. Tak baby friendly langsung. Intention nak bawak Mika tengok animals live and this is the nearest place..so we all pergi jugak.
Sampai sana at 9.30am and we were among the earliest. Mika slept on the way so bila sampai, dia macam sleepy habis..muka masam jer. So awal² memang no response. Tiket adalah mahal dan sungguh not worth..RM20 for adults and kalau nak masuk insects zoo and butterfly park ada pulak additional RM5. We paid RM40 for the tickets and children below 3 yrs old FOC.
I pon awal² je ada mood amik pics. Mika as usual, nak jalan jer. Bagi la dia jugak jalan sikit², I ngan daddy dia pon exercise gaks kena kejar².
 the sleepy boy
 time ni hubby macam takut..apa lar
 singa yang sombong..tak pandang pon dia
tapi time ni ada la bunyi singa lain..cam kuat..
tak tahu la sakit ke apa..takut dengar

pandang mana tuh bapak dan anak ni?
 tiger ni datang dekat pulak time we all tengah tengok
saja je tuh nak suruh orang amik pic dia
 tempat tiger ni best sikit, ada cam waterfall and luas
 background ada zebra, giraffe, rhino

 budak ni time show tuh dia bukan tengok pon, sibuk gigit kertas
tengok la tuh..bersungguh² btol
 tuhhhhh..tunjuk kat daddy
 multi animals show
stay kejap je sebab tak best + lapar..huhu
kepenatan

We left there by 11.30am. Time nak balik ni ramai dah orang and dah panas. Nasib pergi awal. Bought lunch on the way home and rested well. Hubby and me had a date that night. We went and watched Sherlock Holmes. So Mika dear, as usual..overnight at his grandparents. Had dinner first at home sebab my mom masak lauk favourite pulak. Dah kiss Mika goodbye, we then went for the show. Exhausting day tapi I had so much fun. Family time and also quality time with hubby.

No comments: