Sunday, January 3, 2010

new year day

On new year eve, tak pergi mana pon. Tengok movie kat rumah jer. The movie for that night was Carriers. As always, I memang suka tengok movie about virus, zombie but sadly, that movie macam tak best. Starting and ending macam hanging. No detailed explanation on how the virus spread and life after that. Then I memang nak stay for countdown tapi beberapa minit before 12, I dah tertido. Hubby woke me up and wished me Happy New Year 5 mins after midnight. Duh, I missed the countdown. If kat Subang, can see the fireworks from my mom's house. I ingat lagi last year masa new year, I tengh BF Mika then boleh pulak stop pastu pergi to my sis's balcony nak tengok fireworks. Hubby time tuh kerja kot. Okay lar this year, he was with me.
New year morning, pagi² dah pergi 'shopping' kat Giant. huhuh..need to buy some of Mika's stuff.
Mika muka ganas tak? Siap ada scar lagi tuh
then dia nak main ni pulak

After Friday's prayer, pergi belated birthday lunch for Mika. Nak try makan kat Cozy Place/Cozy Corner Jaya 33, PJ. Birthday boy hanya makan bun and fries..kesian kan..but dia dah makan lar before that. Nak bagi dia rasa lain² cam tak sesuai coz spicy and makanan orang besar. Tapi dia dapat la rasa a bit of manggo juice.
Sebab dah boleh jalan, tak suka sangat orang dukung dia. Dia nak bergerak bebas.

let's go makan!
where's my food?
let me go please..nak jalan sendiri
tunjuk apa tuh Mika?
kebetulan sama color pulak from shirt to shoes
my brother MIA but if tengok betul², dia ada kat kiri gambar tuh..

my TIGER boy

Then pass Mika to his granparents sebab hubby and me nak pergi Sg Wang. Orang sangat ramaaaaii! Pening kepala. Then pergi Isetan, Lot 10 sebab nak cari hat Mika..tak jumpa..sigh..regret sebab tak beli the one kat Baby Gap hari tuh..dah la on sale and cantik! Sebab orang terlampau ramai, we decided to leave asap and headed to Parade. Hubby did light shopping, me too..boleh pulak terjumpa my bro and sis there. Small sangat ke world ni..huhuh. At firt nak try dinner nasi padang there but my mom cakap ada lauk kenduri tahpau from my aunt's house..terus balik rumah.
We went back to PH around 8 plus. End of New Year Day ;)

No comments: