Thursday, January 28, 2010

mika jangan gigit jari baby lain pls!

Nak citer apa eh today..semalam I overnight kat Subang and today pon sebab as mentioned before, my mom request to look after Mika..ada agenda tersembunyi actually. My grandma dah discharge from SDMC last Tuesday. So Sabtu ni nak hantar dia balik..in the mean time dia duduk rumah my mom. Knowing her kan..mesti kena create beribu alasan so that dia takde la ingat hari² anak² cucu² kena focus kat dia. We have our own lives too. So with Mika around, HOPEFULLY she could see that my mom pon ada other responsibility and not to focus on her jer 24/7. Susah la my grandma ni..semakin hari semakin pelik perangai dia..haih, over sensitif pon iyer jugak. Most of the time I buat tak tau jer..kalau layan kang, world war pulak. I doa sangat I dah tua nanti tak jadi macam tuh, tak nak susahkan anak² dan fikir yang bukan².

I balik PH dulu semalam, dah pick up Mika then balik rumah lepak² sat with hubby then we went separate ways. Hubby off to work me off to Subang. Hujan lebat sangat! Mika duduk kat belakang muka pelik tengok luar. Dia dok wonder kot apa benda yang splash² kat tingkap tuh. Cakap pasal Mika, bbsitter cerita dia pergi gigit jari baby kat situ. Bbsitter cakap mula² dah nampak Mika dekat² ngan baby tuh pastu tiba² dgr baby tuh jerit..Mika oh Mika..tak mahu la camtuh, kena saman nanti mommy. Hari tuh pon I nampak dia tolak this one boy..tak tahu la dia geram ke apa. Tapi "bestfriend" dia memang teman gaduh lar. Tak dia buat dia, dia buat dia. Kids..what more can I say kan..

I ingat nak layan American Idol petang tuh tapi tak sempat. My mom masak kari ayam and had that for dinner. Yumm, yumm..after dinner, layan Glee with my bro and sis. Orang lain dah lama tengok Glee, I baru terhegeh² nak tengok. Best jugak eh? Nak tengok marathon sure takde masa (gossip girl season 3 pon dah tertinggal) For lunch tadi I ada order nasi jagung for lunch (tak tahu pon nasi jagung ni apa, saja nak try) then my team mates ajak lunch kat luar. Okay gaks, boring duduk office. Sungguh tidak ada motif entry ni tapi nak jugak post..whatever la kan..later!

No comments: