Monday, January 4, 2010

1st sunday of 2010

Last entry for weekend's update. Sunday..sebab takde alarm clock (Mika) I slept all the way till 7.40am like that. Woke hubby up and no wonder la gelap..baru lepas hujan. Got ready to go to Subang sebab nak pick up Mika and also for breakfast. By the time we reached Subang it was already 9 plus and sangat lapar..so breakfast dulu. Saja nak tengok if nasi lemak kak laili ada lagi ke tak sebab selalu sold out cepat..tapi dah rezeki..ada lagi 5 packets. We bought all for us and my family too. My mom suka nasi lemak tuh..plus dia dah tolong jagakan Mika, her fav nasi lemak as a treat would be great kan. Sampai Subang, Mika tido pulak. Sambil tunggu I masak his food. Simple jer, pumpkin with cauliflower. Ni yang best kalau masak kat Subang, semua barang pon ada. Unlike my house, nak masak baru la nak beli. Kalau beli awal² nanti tak masak rugi jer (Eeja, eeja..napa la malas nak masak ni?)

Before balik PH, hubby ajak jalan² kat Digital Mall, USJ 19. I ok jer. I sampai terus text Ereen sebab her apartment memang atas mall ni. Mika excited dapat jalan sana jalan sini. No people so dia seronok la..plus luas. Ereen called and invited us to come over. Yeay! She came down and met us in front of Carrefour to fetch us and brought lil Thaqif along! Stayed for few minutes and puas hati dapat jumpa dia and Thaqif.

  
nak!
ni memang fav word Mika
he loves this so much, susah nak pull him away
7 months old baby Thaqif
with mommy Thaqif, Mika tak pandang camera pon

I ada put aside a plastic bag of biscuits those yang tak nak lagi. Kuih raya pon ada. So hubby ajak pergi visit monkeys and bagi mereka makan. Kesian lar tengok. Mesti lapar kan sebab their habitat macam kena kacau dah.

Finally, dapat jugak update. A very well spent weekend with my loved ones, alhamdulillah. New beginning..and hoping for the best too. Till then people!

No comments: