Friday, January 22, 2010

Discharge day

The day of discharge, mixed feelings. Mesti la happy dan bersyukur sebab Mika dah sihat tapi a bit sad sebab after this back to reality. No more orang layan² and kena kerja! 3 days tak kerja sungguh heaven. And rasa macam vacation pulak..so after final check up by doc, we got the green light and good to go. Payment all settled by hubby's company insurance and I even can claim hospital allowance for Mika from his Prudential Takaful. So kawan², anyone takde insurance lagi, mari la amik Prudential Takaful. Banyak benefit. Walaupon I tak claim from Mika's own insurance I still boleh claim allowance dia. I mean kalau boleh memang la to avoid masuk hospital tapi kalau termasuk dah, dapat allowance mungkin boleh happy² sikit kan.

Thanks to the doctor and nurses for your great hospitality. So far, puas hati la stay sini. Bersih, cozy and tak crowded. It's like a big mansion not really like a hospital. I cakap kat hubby, kalau I nak deliver 2nd baby, I don't mind to go here again :D

4 comments:

azrin said...

betul tu ija, i pun suka kat cA nih, my 1st son mase operate his soar eye pun kat sini, layanan mmg 1st grade...

raF|za said...

arin..kan? cam puas hati. for u lagi convenient sebab dekat

gEe said...

fiza..akak rasa bersalah tul sebab tak sempat nak singgah melawat..aduh aduh..tapi geram ar tgk aksi2 mika ni..mcm holiday dok dalam hotel pun ada..hee...
nanti akak jumpa fiza arrange for the claims ya..duduk 4 hari kan? around 4*150=600 kut allowance dia..busuk2 pun 3*150=450.

raF|za said...

kak gee: its okay. nanti boleh datang visit kat rumah :) yeay, boleh masuk dlm yippie dia :) nanti kita meet up okay, thanks! haah, mika memang buat macam rumah sendiri, happy jugak sebab dia active