Friday, January 22, 2010

Day 3 at CA

Day 3, I EL lagi. So pagi tuh tak buat apa pon. Doc came by and check on Mika. So far so good. He still got 4 doses of antibiotics with each dose is around 45mins. 3 times daily, morning around 6, afternoon and night around 10.

Pagi ramai la my friends tanya about Mika and sebab I tak inform anyone kat office just my TL so some of my team mates dah msg tanya if everything ok ker..sebab jarang i EL macam ni. Even Mika's babysitter pon baru tahu Mika admitted pagi Selasa tuh. I saja je kept it low. Anwyas, thanks everyone for your concern, appreciate it very much.

Mika dah puas jalan keliling hospital and ada la cons kat sini. No playroom for the kids, WIFI ada but admin macam tak bagi pakai je, then channel hospital limited. Hahah..kata hospital orang sakit kan..mana la nak lebih². Just that for us tak sakit ni macam boring sikit lar. Hubby PM shift this week so on Tuesday dia masuk first half sebab the next day nak discharge dah and a bit difficult kalau discharge day and he's not around.

After hubby dah off to work, cousins, bro, sis and my mom came over and brought me dinner. Kebetulan hari selasa tuh my grandma blackout masa breakfast, so kena admit pulak dia kat SDMC. Mika ngan Tok Mak ni janji ke nak masuk hospital sama²? Tok Mak's sugar level agak tinggi plus doc nak monitor mata dia hari tuh kan..in case lar..tapi dah scan sume, clear. Advisable, memang letak Tok Mak kat hospital, senang. My cousin pon ada sorang ni memang willing nak jaga Tok Mak. To date, she's getting better. Dah boleh jalan and bengkak mata dia pon dah surut, Alhamdulillah.

I layan The Biggest Loser Asia malam tuh nak around 10 dikejutkan oleh nurse and doctor yang datang nak check on Mika. Doc said, everything looks good and should be discharged the next day. Mika pon dah tak purging sangat. Final stage keluar rashes macam measles, tapi bukan measles lar. So dah nampak sikit kat muka Mika keluar rashes. Hubby balik from office at 1am and overnight at the hospital too.

 budak tak boleh duduk diam
muka pelik..socks dia hitam dah sebab jalan sana sini dalam bilik
this room is facing jalan besar, next to my old room

No comments: