Friday, January 22, 2010

Day 2 at CA

Monday morning Mika ada slight fever..around 37.6C, so nurse gave him oral medicine and antibiotic thru the drip. Hubby pagi lagi dah keluar beli breakfast and both of us took EL. Doc came by around 9, checked on Mika and sebab Mika ada fever, he advised us to stay till Tuesday/Wednesday. Lama tuh..tapi okay lar..doc cakap..ikut jer.

Mika kan tak boleh duduk diam and sebab ada drip tuh kena umpan dia tengok nursery rhymes ke or buat apa² dengan dia as long as he stays on the bed. Afternoon my cousins datang and time ni Mika dah tak payah on drip dah, just kalau antibiotic jer baru sambung. So dia bebas bergerak sana sini..then asyik nak jalan jer. Nak keluar pintu, then tak leh duduk diam. Nampak kasut nak pakai pastu tunjuk pintu.

Bagi dia tengok nursery rhymes to distract him

Owh Mika admitted sebab ada viral fever, clear of dengue or any other disease. Another good news, we all dapat tukar bilik..Alhamdulillah. The isolation room is RM250 per night and single room is RM190 per night. No worries about the cost actually just that single room ada view and also long sofa and rasa normal sikit. So after lunch, Mika tukar bilik and berkampung la kami again kat bilik baru.

Petang, no fever and Alhamdulillah, he stayed that way till now. Hubby balik rumah kejap petang to wash baju and also amik kan barang. That night, we had nasi lemak baldi for dinner :D dah pergi sini mesti la nak makan nasi lemak baldi.

 i'm no. 1
 Basuh tangan untuk kali ke lima ratus..huhuh..
budak ni suka pegang benda ntah pape, so sikit² basuh tangan
Bersepah bilik ni..tengok mulut Mika pastu mata kat tv jer
nampak tak plastic merah belakang laptop, tuh la nasi lemak baldi :D

No comments: