Monday, November 23, 2009

mix of this and that

How was your weekend? Friday night, movie night..watched "The Hangover". One funny movie. Makan sambil makan ayam penyet yang ke entah berapa kali dah. Hehe..best!. Then Saturday & Sunday adalah hari memasak for me sebab nak habiskan stocks dalam fridge. I masak sangat simple for lunch, fried rice (resipi Ros) and fried chicken tepung KFC for hubby and me, sup sayur, ikan goreng and nasi lembik for Mika. Macam banyak je makanan for Mika..tak lar, all in small portion. Then petang headed to Subang for tea and balik rumah after Maghrib. Actually dah early dinner kat Subang and after this and that..around 9 macam lapar lagi..hubby suggest makan Nasi Berlauk ala² Tgganu/Kelantan style kat this one stall (according to hubby orang Tgganu/Kelantan usually have this for their bfast..well, me not sure yang penting sedap) then we watched another movie called "Adventureland". In this movie ada Kristen Stewart (Twilight) and Ryan Reynolds. Movie tak berat so takder la penat nak layan.

Sunday, we had breakfast at Kayu, Taipan and on the way back we made a quick stop at Carrefour, USJ 19 Digital Mall (one of my gurls lives here, it's an apartment+mall concept) to buy Mika's NappiKleen (semalam pergi Giant, lupa!). Simple dish for lunch and dengan limited ingredients yang ada, I masak Ayam Masak Kicap with Cili Padi and Broccoli, Carrot and Sawi goreng with some fish balls. Tak kisah lar, janji I dah kosongkan fridge. Mika's one same vege without sawi buat sup and ikan goreng (lagiii..heheh). I notice kalau I suap Mika dengan tangan dia makan banyak.

Actually hubby got some plans for the weekend eg day trip to PD, gi The Gardens or KLCC, a walk in the park tapi semua pon cancel. Plus asyik hujan jer, so saya adalah malas and actually adalah tidak berapa sihat juga, berjangkit Mika la ni..tapi takpe..next time.

Mika-11-month's entry still pending. In the mean time, enjoy this video. Owh sila abaikan keadaan rumah yang macam tongkang pecah tuh, budak kecik ni kalau kemas sure berterabur balik. Then coffee table tuh kena letak depan tv sebab dia suka sangat berdiri depan tv, isshh..ni daddy dia recordkan..

video

2 comments:

Ahmad Johari said...

uhuhuh MIka main bola

raF|za said...

main sambil menggelengkan kepala..huhuh