Thursday, October 1, 2009

Raya - Day 4

Breakfast makan jemput² (Tok Mak buat) dengan roti canai (Pak Ngah beli). Lunch Tok Mak masak ikan tuh lagi with additional of Tauhu Sumbat, Kacang Panjang goreng and Babat semalam ada lagi. After lunch we all gerak to Muar sebab nak pergi gathering on Joe’s side. Reached there at 3, makan lagi but this time I amik satay je..and stayed for a while. sempat la tukar kan baju Mika and washed him bagi dia segar. Budak kecik tuh macam berpeluh sakan and melekit..panas sangat..kesian jugak..then we pushed off around 4 and reached PH nearly 7. Home sweet home. Sungguh selesaaaaa!

family gathering @Mann Chalet, Muar
psstt..baju kebaya tuh before preggie punya..dah muat balik tapi perut ketat sikit lar :)

Masa kat kampung, Mika buli kitten. At first dia naik walker then gelek kucing sampai kucing tuh menjerit..then we all tarik dia tak bagi dia buat lagi..dia boleh geram² sampai kaki naik sebab nak gelek kucing tuh lagi. Then turunkan Mika suruh dia touch kucing..geram betul dia kat kucing tuh..sian kucing tuh, dah la kecik jer..mak bapak takde..ada orang buli..kalau rumah dekat, lama dah amik bawak balik.



the poor kitten..where's your mommy dear? sian nyee

Malam pegi tahpau nasi lemak ayam at Kayu Nasi Kandar, Taipan and hubby wanted to try the BBQ Chicken No. 1 Korea tuh. I mula² tak nak ikut but boring la duduk rumah, nak jalan² (tak puas ² jalan ke?). By the time sampai rumah balik sangat kepenatan and terus tertido masa tidokan Mika. Owh hubby tolong kejutkan and dia dah habis kan BBQ Chicken tuh, tak tinggal pon sikit :( so tak dapat la rasa..hmhm..next time la kot

####End of day 4####

No comments: