Thursday, October 1, 2009

Raya - Day 3

Brunch at Aunty Zie’s. We were served with nasi minyak, ayam masak merah, daging kurma, acar di samping kek dan bahulu buatan sendiri dan aneka biskut raya. Our friend or sebenarnya Joe's friend came and visit us sebab his hometown kat situ jugak so we invited him over to Aunty Zie. It seems like his mom and Aunty Zie know each other. What a small world kan?

my unofficial family photo
adik, nanti amik lagi sekali with baju melayu and all 
with my cousin @Aunty Zie's
on the way to Johor..ikut jalan ni la 
wah..Bahau ada Pizza Hut dah? ada improvement

Then we made our way to Abah’s hometown lalu jalan kampung. Ni mmg routine tiap² tahun. Raya ke-3, mesti balik Johor. Journey about 1.5 hr. Mika ni I dah pesan, nak bisnes buat kat rumah..then nak sampai pekan Gemas, dia buat bisnes!! Buat bisnes fine lagi..ni siap kena baju dia..hai la Mika ku sayang. Dah la takde R&R, yang ada hanya Petronas yang standard ala² kampung dengan orang penuh beratur nak pergi toilet..so terpaksa la stop situ since that's the only place yang ada.

Hubby washed him up dekat tempat pam angin tuh, kan ada air kan..nasib la tak kena car seat. Dia buat bisnes lepas dia ngomel² ni lar. Hubby took charge of washing him and pakai kan pampers sebab Mika sangat gelisah dan mommy kurang sabar. Then boleh pulak kami terjumpa Mak Su & family (my dad’s sis) kat situ. Mereka on the way to Kuantan. Selalu kalau balik Johor memang tak dapat jumpa and if dapat jumpa Mak Su & family pon kalau ada special occasion. Ada hikmah rupanye Mika bisnes tuh.

Sampai Johor, as usual takde orang pon..only my Tok Mak (we called both our nenek Tok Mak) and Pak Su. Makan lagi..but this time makan Ikan Tapah masak singgang. Owh sedap!!! Makan dengan nasi putih panas and lauk tuh je dah cukup..sedap gile! Ada la one more lauk..panggil Babat/Perut..but I don’t eat that..cam lemak² gitu. Then after Asar, went to Pak Tam’s house. We were supposed to go in 2 cars, but X-Trail umi tiba² temperature naik, radiator bocor. So patah balik and pergi satu kereta je. My bro terpaksa tinggal. Biasa la..when Abah drives, macam naik roller coaster. I tekan break angin..dah la duduk tengah so straight nampak depan. Kami sempat jer cam whoring

mana Mika? relax je mommy & daddy kat belakang
with my mom and sis @Pak Tam's

Normally akan pergi ke Muar makan Mi Bandung yang famous tuh tapi this year, tak dapat..time tuh pon dah petang and dengan Mika lagi..Murtabak Spore pon tak dapat beli sebab memang tak sampai situ. Lepak situ sampai after Maghrib. Balik rumah Tok Mak dah malam, so tido terus.

Ada banyak lagi pic actually..tengok la bila I dah amik from my sis, I post kat sini. For now, ni jer la yang ada..family pic pon tak proper..yer la time tuh rushing, dengan orang ramai and Mika tak keruan..huhuhuh

####End of day 3####

No comments: