Thursday, October 1, 2009

Raya - Day 2

Sempat breakfast at mamak nearby. Best, tengok kosong jer.


Left for Bahau at 11AM. There were lots of cars on the road but still okay lar..takde la stuck in jam. After the Seremban R&R, traffic was okay, then we all macam takut gaks at Bkt Putus jam but surprisingly tak jam..tapi..after Bkt Putus, at Ulu Bendul, Tanjung Ipoh and before Kuala Pilah, kereta berbaris. Moving lar but slowww..time ni Mika dah tak duduk diam, nak keluar from car seat. So dia ke depan ke belakang..nasib my bro drove so hubby boleh tolong jaga..again, I bersilat lar dalam kereta..naik Bkt Putus tak pening, tapi nak melayan si Mika ni buat I pening. My bro took the shortcut (jalan dalam lalu kebun Tok Mak) and we managed to pintas the traffic tapi still 2 hours journey sudah menjadi 2 jam lebih

the traffic upon entering the highway
good boy lagi masa ni
dah bangun from his nap
dah start dah..
view from daddy
Mika duduk tengah² ni lar..tak leh duduk diam

Sampai² semua macam excited tengok Mika. Some of my aunts/uncles tak pernah jumpa Mika lagi so they all cam dok belek² budak kecik tuh and Mika behaved well! Good boy. Dia suka jer orang angkat² layan dia

Reason I balik on 2nd day raya sebab day ni macam family gathering untuk my mom’s siblings and also my granny’s. Okay lar, time ni la nak jumpa semua orang. Lunch was superb sebab my mom and aunts masak. Ada gulai labu masak lemak, daging salai masak lemak, telur itik masak lemak, ulam-ulaman dan sambal belacan, rendang ayam, rendang daging..semua masakan negeri..yer la kata dah orang negeri kan. Tapi I ate one plate je..tak tambah pon. Mungkin dah kenyang layan Mika dalam kereta

Tok Mak dah pesan suruh kami tido kat rumah Acu sebab kat situ lagi selesa, less people and more privacy lar. We went back to Acu’s around 3 to rest and also nak tidokan budak kecik tuh. While daddy and son were sleeping, I unpack and had a long cold bath (air panas takde, mandi air sejuk la..refreshing!). Then at 6, went to Aunty Zie’s house and we were served Mee goreng for tea and next to Tok Mak’s house for dinner. Nasib rumah dekat², selang beberapa rumah jer. Lepas bersosial sikit, balik rumah Acu to sleep. Owh kat rumah Acu, my aunt served nasi impit, kuah kacang and rendang. Time ni la baru I dapat merasa kuah kacang. Tak complete raya tanpa kuah kacang dan nasi impit..ni my favourite. Kalau lontong, I kurang gemar sikit. Tak reti nak makan. Kalau makan lontong pon, I mesti tambah kuah kacang dalam tuh

feeding Mika at Acu's 
dia dok mengadap..kelakar jer
the ladies with the boy
at Aunty Zie's (Tok Zie for Mika) 
panjat² pulak

semua pics macam tak cantik sangat. dis time raya takde time la nak snap photo. sibuk ngan budak kecik ni. so dapat amik apa yang hubby snap je la from his phone and masih tunggu the ones from my sis. dia exam sekarang and busy with assignments, nanti la i bug her.

####End of day 2####

No comments: