Tuesday, October 20, 2009

Mikhail at 10 months

Mikhail Haris turns 10-months today! Alhamdulillah...

Cepat nye masa berlalu, 2 bulan lagi dah setahun my son ni..masa² ni la akan dengar orang cakap.."Eh dah setahun anak kamu, bila yang no 2 nye?" or "Kesian dia main sorang², cepat la tambah lagi satu" or "Anak rapat² kan cantik"

For now biar la Mika bermanja² dulu, ada rezeki nanti ada lar..huhuhu..monthly update on Mika's progress..briefly jer la eh..

Let see his “achievements” at 10 months:
  • Hobi baru adalah untuk try berdiri tanpa support..suka je dia lepas tangan pastu buat cam balance²..sometimes tuh berdiri tepi cot then lepaskan tangan, nasib atas katil and kami memang standby
  • Owh banyak sudah ragam. Dah pandai tunjuk expression, protest tak nak tido sebab nak bermain² dan mengada² bila orang tak layan dia.
  • Pandai tiru aksi orang..cam letak tangan kat mulut nanti dia ikut, pegang remote tunjuk kat TV, pegang kunci tunjuk kat pintu
  • Suka benar berdiri kat meja tv tuh, suka je nak pegang² tv..if we said NO dia dah tak kisah dah..memula je nangis so another approach is distract him dengan other stuffs like panggil dia and umpan sikit dengan toys/books yang best
  • Masih suka tutup pintu..bila cakap "Tup" dia point to the door
  • Now kalau dia nangis mengada² but bila buat muka lucu² jer dia gelak, nampak sangat mengada my son ni
  • Love books! Dia boleh leka tengok books yang ada colorful pics. Belek² beribu kali pon takpe. Pastu kalau baca kan story kat dia, dia mula la ikut sama..humming
  • Mika dah ada soon to be 8 teeth! 4 atas mmg dah nampak, 3 bawah pon dah nampak, 1 more dah nampak sikit
  • Boleh la panjat here and there
  • Suka tengok cermin, pastu gelak sengih²..what's so funny dear?
Well, basically itu major things dia boleh buat. Pics takde pulak entry this time. Later lar yer..Whatever it is, Mommy and Daddy are so proud of u okay..muah muah!

Happy 10 months old Ahmad Mikhail Haris..
mommy & daddy love you..as always :)

5 comments:

Adekniza said...

tu la kejap je kan? tak lama lagi berjalan la encik mika tu..hehehe...

raF|za said...

hehe..kena banyak stamina ni nak kejar-kejar dengan dia

gEe said...

happy 10 months old to bb Mika and happy birthday to mama Mika..errr 21hb Oct kan kan....akak doa yang terbaik untuk Fiza sekeluarga.. InsyaAllah...

Fazlynne Majid said...

happy 10 months mikhail sayang!

raF|za said...

kak gee & faz: thanks! haah, 21/10 :D