Wednesday, September 30, 2009

Raya - Day 1

Mari membuat entry raya..agak belated..but well..let’s just do it anyway. I think I'll post day by day punya entry takde la cramp 1 post dengan gambar bagai

How was your raya? Raya this year memang sangat different compared to previous years..

2007 – Raya as a WIFE
2008 – Raya as a WIFE and 6 months PREGGIE
2009 – Raya as a WIFE and a MOMMY to a 9 month old
2010 - ??????

So each raya memang different and has its own agenda. Now ada baby, dia la priority. Preparation, travel, sleeping arrangement, packing semua pon kena think about Mika. Baju raya all out for him (ADIDAS shoes dia tak muat dah okay! takpe, simpan for next one :P), this year also dapat participate in collecting duit raya..for Mika of course!

Malam raya and 1st raya at Bkt Mahkota, PIL’s house. Dah 3 tahun raya first day at hubby’s..tengok la next year tukar plan pulak ke (nak ajak Tok Mak Bahau raya kat Subang next year).

Before siap, sempat la amik angin pagi kat luar rumah and tolong prepare apa yang patut and also siap kan Mika while hubby off for solat Aidilfitri. This year I missed to perform the solat. Everyone ada except for my other SIL yang datang in the afternoon. So we ate first and postponed our sessi bermaaf-maafan and photo session to afternoon.

Mika di hening Syawal 
bersiap or more like bersilat for me

Petang, kami pulang ke rumah..home sweet home :) I kena pack balik baju² sebab macam banyak jer for 3 days trip, barang² Mika pon kena pack balik..siap buat checklist okay..yer la 1st time budak kecik ni nak travel, mesti kena prepare bagai kan..bath tub, kettle dia pon I bawak sebab nak pergi rumah orang belum tentu ada kelengkapan semua so bawak la selagi muat.


with Daddy..muka masam sebab dah sleepy 
 with Mommy..alamak seluar tak sama panjang!
mr & mrs joe and joe jr
mika dah bangun dah, ceria sikit 


with cousin Sarah Yasmin 

"ape kebenda ni? mari tarik sat"
without Mika 
and now with Mika..
"Daddy..apa pelik benar ni?"
"when can i take off this, Mommy?"
 family photo
l-r: Rizal, SIL Masita, Zul, SIL Johana, Yours Truly, Hubby, Mika (sleep pulak)
in front: MIL, BIL Isa, Niece Sarah & FIL

####End of day 1####

2 comments:

Joe J said...

nak ke tok mak raya kat subang? huhuhu

raF|za said...

kena pujuk bersungguh2 la kot..huhuh