Wednesday, September 16, 2009

it has been 4 years

hari ni genap 4 tahun arwah my Tok Bah, Tengku Syed Nordin left us. Tok Bah, since you left us, hari Raya macam tak berapa nak meriah and the first few years kehilangan Tok Bah, kita orang sampai terfikir..tak raya pon takpe..sama jer tiap² tahun.

Selalu nya the day before raya, arwah Tok Bah rajin sangat cari kayu api and perahkan santan untuk masak redang dan dia akan kejutkan semua orang tolong masak. Masa arwah Tok Bah ada pon semua masak sekali then baru bagi² unlike now masak asing² and tak guna kayu api dah..pakai gas saja. Pastu time masak² tuh, my cousins and I selalu akan take turn jaga api then arwah Tok Bah suka je nak kacau kita orang masak (he was such a great entertainer). Then my sister and I kalau balik kampung mesti nak tido rumah my aunt together with our cousins. Arwah Tok Bah sanggup jalan (ada la selang 10 buah rumah camtuh) tolong hantarkan sahur for us anak dara yang bermalam kat situ. Arwah Tok Bah paling suka bila orang ramai kat rumah dia..time tuh la dia akan sibuk² join, cuit kita orang and join kita orang makan kat dapur borak² walaupon dia dah makan. Dia sangat suka layan cucu² dia yang sungguh badut dan kecoh² ni memang kita orang sangat dimanjakan..sakit jer pegi kat Tok Bah, nak lepak² jer pegi kat Tok Bah..then arwah Tok Bah sangat jaga anak cucu dia sampai mesti spraykan bilik each time nak tido masa balik kampung. ..we miss u Tok Bah! *al-Fatihah*

masa my convo in 2003
sempat tengok first grand daughter dia grad

2 comments:

nazira aziz said...

raya tak best dah pun takda tokbah :(
tokbah we miss you.
al-fatihah.

raF|za said...

nxt yr raya kat sini lar..tukar suasana..hehehe..pastu takde apa nak buat leh gi shopping, kl kan kosong..jom!