Thursday, August 20, 2009

Mikhail at 8 months

Mikhail is 8 months today!

Let see his “achievements” at 8 months:
  • He's able to crawl and sit on his own already, Alhamdulillah!
  • Suka pegang benda and try to stand, especially when we put him in the cot
  • Suka "cakap"..his fav word is "ba, ba, ba, ba, ba.." we all macam train dia cakap mommy, daddy but dia asyik sebut tuh jer
  • Suka makan! then tengok orang lain makan pastu buat muka kesian sebab tak dapat makan our food...kena makan Baby Bites dia. i still tak berani nak bagi dia rasa² sangat, takut his tummy tak tahan..if nak bagi pon tgk la yg mana ok dulu
this bib is delicious!
  • I think he likes cat sebab when he sees the cat, dia macam tegur. comel jer..huhuh
  • He loves to stay outdoor sebab boleh tengok macam² and when he's out, he behaves well..senyap jer..senyum pon malu²
nak drivveeee!
sebenarnya mommy yang nak naik swing tuh
  • I love to kiss his tummy sebab dia geli kat situ, sure gelak kuat..kadang² tuh tak kiss lagi dah geli..Mika oh Mika
  • Dah pernah jatuh few times already. Jatuh katil, jatuh walker, jatuh masa nak try duduk and jatuh masa crawling..u are one strong boy Mikhail Haris!
  • Dia suka when we sing, tepuk² tangan..or buat gaya macam "Gong Xi Fa Cai"
  • If I ask him to kiss me, dia gigitttt..bukan kiss okay..then I will say "Good boy!" pastu dia senyum² nampak gigi 2 batang dia tuh
  • His habit now, pegang barang and balinggg..so beware lar if he takes your phone ke..suka je dia baling²
  • Hyper active when mommy and daddy both at home. tak senang duduk kami kena layan dia..takperla, one good exercise for us :P
Happy 8 months old Ahmad Mikhail Haris..
mommy & daddy love you..as always :)

*pics quality kurang sikit sbb upload straight from phone..if i got time, i'll do the long way

6 comments:

nazira aziz said...

comel nya Mikaaaaaaaaa,sabtu ni korang buka puasa kat rumah tak
haha bawak kete tu kelaka.tu tangan sapa sebok pegang dia tu ;p

raF|za said...

haah, buka puasa kat sbg and also tido sana..huhuh..eleh..tangan kamu la tuh :P

Tatie Sharil said...

asal dia seperti kurus?

raF|za said...

haah, dia dah panjang..dah banyak aktiviti, exercise banyak..huhuhu

ellie said...

hehe..tapi bile ja pegang die masih nampak die besar!!ala bole x ckp ngan die jgn besar cpt sgt?hhehehe

raF|za said...

hahaha..berat badan sudah 10kg, agaknye berat tulang kot :P cuma baby fat dah kurang skit. tuh laa..kejap je dah besar si kenit ni..huhuhuh..cepat la ellie kawin!