Tuesday, August 4, 2009

friday night light

I took AL last Friday. Saje, quality time with family :) We brought Mika jalan² to Aquaria, KLCC. Reached there around 10 and headed straight to KL Convention Centre via the tunnel link. Ramai orang sebab we didn’t know ada PC Fair that day/weekend.

on the way to Aquaria

But Aquaria okay jer, just orang ramai nak pergi PC Fair. Sampai Aquaria, I bersemangat nak amik pic etc tapiiii..damn..my camera died on me. So I took out my not so berapa N95 and snapped here and there tapi kata no flash inside there, so pic menjadi agak cacat bertambah lagi Mika tak boleh duduk diam..sigh..well..ada la few shots yang okay. Better something than nothing kan. Okay lar the trip, excited nak pergi sebab influence from some bloggers yang dah pergi and brought their kids there. I pon macam excited tengok all the fishes dan lain² animals walaupon some tuh macam weird dan geli (eg snakes, lizards, iguana dan binatang sewaktu dengan nya..) Mika pon agak teruja especially dlm tunnel tuh..dia dok tengok fishes tuh swim sana sini..berpusing kepala dia kiri kanan tengok.








 @Aquaria

We came out just in time before lunch and terus pergi Kenny Rogers nearby sebab kesian kat Mika, dah lapar. Same goes to the parents lar..left just in time too before orang bertambah ramai..lunch time, Friday..sangat crowded. I hate crowded place..macam lemas. Enochlophobia ker?? Wah, word macam pandai..no la..i google je.

Makan sambil ketuk² meja

Mika dozed of to sleep right away dalam kereta and bila dia bangun I main² dengan dia and snap some pics of him sebab lately dia suka senyum/gelak sambil tutup mata pastu tunjuk gigi..huhuhuh..


innocent face

cheeky face..senyum tutup mata & wide awake sudah

Balik PH, lepak² and we made a move to Subang around 7. My initial plan is to leave Mika at Subang for the night and spend time with hubby..tapiiii..tak sampai hatiiiii..huwaaaa..macam nanti masa nak tido sure teringat, Mika ok ker, pampers dah tukar ke..Mika minum susu dia ke tak..haishhh..hubby pergi jumpa his friends kejap then waited for hubby to fetch me untuk dinner kat Uptown. Oh my sotong goreng and sweet & sour lala..i miss u guys so much. Last makan before deliver that was like almost 8 mths ago..sangat sedap..hubby tak makan lala tuh, but dia sangat baik hati tolong kutipkan lala for me. total of the sotong goreng, lala and nasi putih is RM26. portion dia okay lar, puas hati.




teh 'o' ais for me, sotong goreng and lala sweet & sour..
sedap sangat!


Reached Subang almost 11 and terus amik Mika..kesian lar jugak sebab kena angkat dia..tapi, I’m just glad he’s with me. After putting Mika to sleep, hubby and me watched Marley & Me..boleh jer orang putih ni buat cerita pasal dog..pastu sedeh pulak. I thought Marley tuh Owen Wilson..rupa² nye anjing..but based on true story okay..then dlm citer tuh couple tuh ada 3 children..and tetiba ktaorg macam..best gaks kan if dpt boy, boy and a girl..hehehe..so next one another boy? Only God knows la kan what & when..

5 comments:

Tatie Sharil said...

"hubby tak makan lala tuh, but dia sangat baik hati tolong kutipkan lala for me."

kutipkan??
hehehhee

raF|za said...

hahahaha..haah, kutip pakai chopstick letak dalam pinggan kak ja :P saya buta bahasa..maaf cikgu

Alina said...

Nice photos!!!

I think it was "Great Friday" !!
thanks for sharing photos!
Keep Posting...

See More

raF|za said...

Alina: thank you, appreciate your comment :)

signals3_t5 said...

very beautiful Photo !



Get More Details