Friday, August 14, 2009

bayam ke itu?

tadi pergi pasar malam and did some marketing, beli ayam, ikan and sayur-sayuran konon nak masak on sunday. i nak beli bayam but honestly i don't know how bayam looks like. dah google tapi bile pergi tengok banyak sayur-sayuran kat situ terus cam confuse. takkan nak tanya abang jual tuh.."Abang, mana satu bayam?" kang tak pasal² kena lecture "Awak ni..dah la perempuan, mak orang pulak tuh..bayam pon tak tahu maneee..." so i kept my mouth shut and pretended macam tahu bayam yang mana dan beli. suruh hubby tanyakan i guess dia pon segan tapi kalau lelaki tanya takde la obvious kan?? huhuh..that's why i prefer to do my marketing at supermarket where they got labels on all items. yer la, i jarang ikut my mom pergi market kecik² dulu. if nak ikut, my mom cakap tak perlu lar, kotor la, leceh lar..masak pon my mom prefer to do herself..she prefered me to do something else other than cooking. so ini la hasilnya..me so dumb when it come to these things!

after dinner, watched this movie "Yes Man" acted by Jim Carrey. i enjoyed the movie and as usual to know more, just google okay..we try to make Friday night our movie night and yer la sebab tak selalu pergi cinema, so layan jer la movie kat rumah..not bad la with the plasma and speaker and all just need to keep the volume down, kang terkejut pulak anak saya. okay peeps, nite, have a good weekend :)
eh betul la ni bayam..yeay!
*image is from google*

No comments: