Wednesday, July 15, 2009

weekend update

Sungguh malas nak buat kerja..tapi macam rajin nak update..plus I haven’t got the chance to summarise what I did during the weekend kan..so here goes:

Friday:
Went back to Subang after work to spend 3 nights there (hubby was on PM-Weekend shift :( ). Actually was not that sad pon as duduk Subang macam okay..senang nak makan, senang nak pegi mana² and hubby pon akan stay sana..so okay lar..Cuma kena tumpang bilik my brother as I don’t dare to sleep downstairs alone with Mika (ke sebab takde air cond and Astro..huhuhu) Downstairs for my mom’s house is at the basement. Basement floor ada study/working area, a guest room and an attached bathroom, store room, another room where my mom put old books, magazines, albums, vcds, cds, cassettes etc and ada exit belakang and not to forget tempat tidur Fluffy di luar. Ground level ada main entrance, kitchen, living room, dining hall, tv room and top floor 3 bedrooms and one hall. My anak bujang sudah pandai main lompat². He not only loves to stand, but he loves to jump! Patah la tangan Mommy canni

Saturday:
Woke up at 7 (yeay dapat tidur lama sikit sebab Mika overslept!) and sedar pon sebab hubby call cakap on the way back and tanya if I want anything for breakfast. Then fed Mika..I try bagi dia makan Oats & Prune and I put a little bit of banana..and he loves it. Habis satu bowl. Sukanye tengok dia selera nak makan. Then I got ready to go to the post office to renew my road tax. Umi cakap post office open at 8.30AM so by 8.45 I dah sampai. Tunggu² tak bukak pon then I thought I baca dia bukak at 8.30AM so I just waited sambil ditemani Ah Soh yang friendly..borak² with her and till 9.10AM still tak bukak. Then tengok notice board cakap 9.30AM..lors..so I had breakfast first..owh alone tau..dah lama tak makan sorang² ni. Had fried rice and baca online news. 9.30AM post office open and I was the 4th person I think. Everything went smooth and by 10 I was already at home. Sampai je rumah Mika automatically terjaga from his nap. Before that elok je dia tido. Then bathed and played with him sambil layan TV sampai I pon tertido sekali..nothing much lar on Saturday..biasa la if hubby kerja, it will be a quiet weekend for me but quality time with my baby and family.

Sunday:
Pergi breakfast with hubby and son at Darus, ss15. Ada incident lucu berlaku di sini. My son banyak² benda dia takut orang pakai topi and orang pakai kopiah (owh, MIL pon dia takut..tak tahu la kenapa). Mamak kat Darus ni kenal ngan my hubby. Yer la..asyik² muka sama je lepak situ kan..so I think mamak ni geram kat my son dia dukung my son..memula I nak cakap..eh apa ni amik anak orang tapi dia tak bawak mana pon..dia just dukung then mamak ni pakai topi putih..too bad lar kan bile my son nampak terus meraung kat situ..mamak ni pon panic pass balik kat my hubby. Then still dia meraung..i amik la dia..then I try comfort dia sambil tuh dengar la ada orang lain pon tengah try nak comfort dia gaks tapi dia tak nak senyap langsung..lagi nangis..o o big mistake. I toleh..alamak..pakcik 2 orang duduk meja belakang I ni pakai kopiah putih…no wonder laaa dia nangis lagi! Huhuhuh..lucu la Mika ni..ape dia takut sangat pon tak tahu..tapi after a while dia okay dah and he too had his breakfast. I gave him Farley rusks to munch on.

budak kecik dah senyap dapat makan Farley rusks
nak minum air pulak dia..
so daddy helped to feed him

Petang tak buat apa sangat pon..lepak² layan Mika, layan TV and before I sedar dah malam.

Best duduk Subang tak perlu fikir nak makan apa and takde la penat sangat sebab ramai nak tolong jaga Mika. Free la mommy Mika nak guling² dan bermalasan tanpa perlu memikirkan nak prepare ape for lunch or dinner and whatsoever :P

So itu sahajala cerita weekend saya..and now back to work!! Shooooh Eeja

No comments: