Thursday, May 21, 2009

playpen tapi menjadi emo pulak

nak beli playpen but don't know which brand is the best..should i buy branded one..or the local one will do? playpen akan diletakkan di living hall bawah so Mika boleh duduk diam² dalam tuh while me pergi masak or perkara sewaktu dengannya (oooo..selagi takde playpen tak boleh masak ke??) susah tau if i'm left alone with him..have to put him upstairs sebab living hall bawah tak habis decorate lagi (sangat merindui apartment!!!! rumah 2 tingkat ini sungguh penat lar) and dah kalau dia alone kat atas, of course i have to be there kan..so en hubby, not that i don't want to cook..it's just that so leceh lar..nak kerja lagi, nak layan Mika lagi..unless i'm a full time housewife..sure boleh nyer divide time. my friend was right, i should let hubby takes care of him one day and saya pergi bersuka ria so en hubby can feel how i feel..

eversince Mika is around, i have this jealous feeling if orang lain sibuk² dengan Mika. yes, i'm that paranoid..but as a mother, i think it's not wrong to feel that way..5 hours in the labour room really made me treasure him sangat². so when other people 'handle' him, i wish they don't (yes, i'm that EVIL). macam "Hey..you can see but no touch okay.." bukan saya tak kasi..tapi saya sangat paranoid dan selalu berfikir begini.."he's MINE! kalau orang lain amik barang kamu, kamu suka ke??!! sure tak kan.." gile teruk seyhhh...so before anything, i'm so sorry for having that thought..maybe he's too precious for me..like when you have a nice puluhan ribu diamond necklace yang u beli dengan duit sendiri then orang lain nak sibuk² pegang and pinjam..macam tuh la rasa dia..okay, tak perlu la sampai example mahal macam tuh..macam..u beli something yang boleh dikatakan expensive dengan hasil titik peluh u sendiri..sure rasa something kan bile orang lain pegang, tengok², test..haaa..camtuh lar!

okay, entry sudah merepek dan agak emo..forgive me..it's just me being a paranoid MOM and yeah, whatever lar orang nak cakap..i'm sure other mothers out there..not all tapi mesti ada yang rasa apa yang saya rasa. only Moms can understand this and Dads..they all bukan sensitif sangat bout this..haish..entry nak cari playpen but ended up me being EMO and PARANOID pulak! enough Eeja sebelum "terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata..haaa..sapa nak undurkan..amik kau..nanti semua orang tak suka"

p/s: please, jangan lar takut nak bermesra dengan Mika when you see him..like i said..i'm being paranoid and agak merepek..ignore me okay? :P ni mesti sebab Adam Lambert tak menang American Idol ni..yeah, blame it on that event!

No comments: