Wednesday, May 20, 2009

Mikhail at 5 months

Mikhail Haris turns 5 months today!

Let's see
what he can do so far..
  • he can roll over (meniarap) and pantang kalau letak bawah mesti nak roll..dapat tengok different view, bile dah meniarap akan reverse instead of moving forward
  • sudah kenal nama sendiri..panggil Mikhail, Mika akan tersipu² malu..mesti cuba panggil dia Haris lepas ini
  • suka sangat aktiviti berdiri and kalau berdiri tuh akan memasukkan tangan dalam mulut..nak feel kot pastu mulut akan terbuka menandakan dia suka macam tuh
  • dia suka Barney T.T "I love you, You love me we're a happy family with a great big hug and a kiss from me to you. won't you say you love me too"
  • dah kenal mommy and daddy dia..especiall mommy dia lar..he wants his mommy to cuddle him to bed, comfort him bile dia cry and akan merajuk bile mommy dia tak layan
  • belum boleh makan though i have the urge to feed him the Heinz fruit puree tuh..tanya Paed dulu kot
  • suka gelak bila orang gelak or orang buat expression pelik..dia macam mommy dia..gelak for no reason..for eg pagi tadi..ada this darn roach naik atas kaki mommy dia and i screamed sebab geli sambil muka macam terkejut horror kot..dia gelak..hehehe
  • excited kalau cartoon tuh colorful, maybe dia ingat cartoon tuh cakap dengan dia..lagi² bile tengok kat tv 42 inch yg daddy dia beli tuh..rasa real kot..huhuh
  • dah boleh pegang botol susu sendiri tapi selalu jer manja² nak orang lain pegang
  • now dia macam suka gigit benda kuat²..ada this rubber chicken bunyi² Tok Mi dia belikan..akan gigit kepala, ekor chicken tuh sampai ada bunyi²..gatal gusi ke..huhuh
  • if tido, fav pose suka pusing ke kiri sambil memeluk batal peluk
  • suka bila mommy reads to him..he loves the colorful pics and those books yang boleh touch²
  • geli bile kiss kaki dia, kat leher dia and tickle perut dia..tickle perut dia only his daddy boleh buat sampai gelak..i tried tapi takda ape pon
so much more lar..nanti i post latest photo of him and update about his 5th months check up :)

Happy 5 months old Ahmad Mikhail Haris..
mommy & daddy love you..as always :)

No comments: