Saturday, March 21, 2009

Mikhail at 3 months

Feel like just yesterday I posted the 2-months-old entry..and now he's 3- months-old already..cepatnyaa..let see his progress so far..

At 3 months:
  • he's vision is very clear now and able to focus especially muka mommy & daddy dia
  • he recognizes his mommy and daddy voice and terlebih excited kalau terdengar
  • he still loves to play with his "bubble"
  • he is able to smile, infact the first thing he does when he wakes up is SMILE
  • he loves to play with his hands and the best part is to shove it all in his mouth until the sound of "uwwwweeekkk..." anakku oh anakku
  • he's learning on how to grasp things
  • he loves the baby gym so much sampai geram jerit² bila toys tuh tak boleh berhenti gerak and dia letih dah tolak² and tengok²
  • sangat suka tengok TV especially American Idol or show ada orang nyanyi..(AF pon termasuk juga..huhuhu), cartoons dan segala cerita yang colourful gambarnya (en hubby, we need to subsribe cartoon network lar like this..)
  • suka orang cakap² dengan dia and dia jawab balik sometimes dia yang cakap dulu..sangat sesuai if duduk dengan nenek saya..tak berhenti bercakap la kamu Mikhail
  • bila orang tak layan dia, akan minta untuk di layan seperti menolak² bum-bum dengan kaki nya dan berbunyi ala² manja
  • owh, tidak perlu memakai mittens dah..booties/socks pon masa nak sleep jer..hati dia sangat gembira bila dapat rasa kaki dan tangan dia
  • dah pandai merengek bila nak make up² dia after bath..rimas eh?
  • boleh mengiringkan badan dan kepala tapi bum-bum belum lagi..berat agaknya
  • cakap pasal berat, dia sudah 7.2kg masa check kat hospital dat day! pampers pon no more S size..now M :):)
just had my bath
now watching tv
relaxing..
4 days before he turns 3 months, he was down with fever and the day he turns 3 months, Alhamdulillah..he's back to normal. is that what they say alih bulan? coz of that the monthly hospital visit is pending as per doctor advise. bagi dia recover dulu then only inject..hopefully tak demam balik la ye sayang..okay peeps..will update the entry with pics later. u can check 'em again tomorrow, InsyaAllah.

Happy 3 months old Ahmad Mikhail Haris..mommy & daddy love you..as always :)
psstt..check out the middle photo on the 2nd row..mommy bully me :(:(

2 comments:

Nana Sharil. said...

mika sayang sudah besar! :D

raF|za said...

nana..tak nak bagi kak ja permission to ur blog ke? hehehe